ACO 10L - Oxidare catalitica activa piscină

  • Eficiență ridicată: ACO mărește timpul de înjumătățire al clorului și peroxidului cu peste 300 %, economisind mult substanțele chimice.
  • Tratarea naturală a apei pentru piscinele în aer liber: ACO în combinație cu lumina solară ajută la dezinfectarea apei. ACO este un amplificator al oxidării și un stabilizator al clorului.
  • O experiență sănătoasă a îmbăierii: când se utilizează radiația UV, se reduce formarea de produși secundari toxici precum cloroformul și clorura cianogenă.

Vezi documentaţia PDF aici.

PLĂTEȘTE
ÎN RATE PRIN

EuPlătesc.ro

EuPlătesc Bănci

339,86 lei (TVA inclus)

Sageata
Sageata

Vezi ACO și în alte cantități:

Descriere

CE ESTE ACO?

ACO oxidare catalitică activă este un foto-catalizator care funcționază prin puterea soarelui sau a luminii UV. Lumina solară și cea UV dezinfectează apa deoarece formează reacții de oxidare, întocmai ca și clorul sau apa oxigenată, însă nu chiar atât de puternice. Când ACO este adăugat în apă și când apa este expusă la lumina solară aceste reacții naturale de oxidare sunt amplificate mult. Se produc radicali hidroxil care au un potențial mai ridicat de oxidare decât ozonul. ACO ajută de ci apa să se auto-sterilizeze și deoarece el acționează ca un catalizator, de fapt nu se consumă. ACO va forma și un film invizibil pe toate suprafețele în contact cu apa, pentru a crea o suprafață auto-purificatoare și sterilizatoare; acest fenomen este asemănător comparației dintre un tocător de plastic și unul de lemn: plasticul poate că arată mai curat decât lemnul, însă lemnul este auto-sterilizator în mod natural, deci poate avea de mai multe milioane de ori mai puține bacterii.

PUNCTE CHEIE:

✔ Tratarea naturală a apei pentru piscinele în aer liber, ACO în combinație cu lumina solară ajută la dezinfectarea apei. ACO este un amplificator al oxidării și un stabilizator al clorului.

✔ O experiență sănătoasă a îmbăierii când de utilizează radiația UV, se reduce formarea de produși secundari toxici precum cloroformul și clorura cianogenă.

✔ Eficiență ridicată ACO mărește timpul de înjumătățire al clorului și peroxidului cu peste 300 %, economisind mult substanțele chimice.

CUM FUNCȚIONEAZĂ ACO

ACO este format dintr-un amestec de poli-silicați și oxizi de metal. Razele ultraviolete de lungime de undă scurtă, cu energie intensă, sunt transformate de ACO în lungimi de undă lungă.

Când această energie este eliberată, separă moleculele de apă producând radicali liberi (radicali hidroxil sau radicali de oxigen). Ei sunt chiar mai puternici decât ozonul și pot oxida complet poluanți precum ureea și cloraminele, înapoi în dioxid de carbon (CO2), apă (H2O) și azot (N2), deci fătă clor combinat sau produși secundari toxici ai dezinfectării, ci doar apă curată și sigură.Prin conversia razelor UV de undă scurtă în raze de undă mai lungă, clorul este protejat de fotoliză (descompunere datorată soarelui). Timpul de înjumătățire al clorului crește cu peste 300 %.

Spre deosebire de stabilizatorii tradiționali ai clorului precum acidul cianuric, ACO amplifică performanța clorului de a distruge bacterii și vă oferă apă mai curată și mai sigură, pentru piscinele private și publice. Razele UV sunt folosite pentru decloraminare (reducerea clorului combinat).

Totuși razele UV de presiune medie vor dubla necesitatea de clor. De asemenea, o parte din clorul combinat este transformat în substanțe chimice precum cloroformul și clorura cianogenă, ce sunt de sute de ori mai toxice decât clorul combinat. Când se dozează ACO în apă înainte de razele UV, ajută la reducerea necesarului de clor și a produșilor secundari toxici ai dezinfectării.
ACO este un floculant cationic, și în combinație u APF se obține o floculare în două faze, atât a particulelor încărcate pozitiv cât și a celor încărcate negativ din apă.

CUM SE UTILIZEAZĂ ACO?

ACO se dozează cel mai bine continuu într-un ZPM utilizând pompa noastră peristaltică după filtrul AFM. Rata de dozare este de 1 ml per m3 de apă circulată. ACO se poate doza și manual; dozarea este de 1 litru per 100 m3 din volumul piscinei pe săptămână. Recomandăm ca prima doză să fie o cantitate dublă. Durează între șase și opt săptămâni pentru ca efectele ACO să fie complet vizibile.

BENEFICII ACO

Protejează clorul de lumina solară și cea UV și reduce consumul de clor Amplifică reacțiile de oxidare creând radicali liberi în prezența luminii UV. Ajută la înlocuirea clorului în piscinele private Coagulează substanțele organice dizolvate și ajută la îndepărtarea amoniacului și ureei În climatele tropicale și subropicale, clorul are un timp de înjumătățire de aproximativ 40 de minute, ceea ce înseamnă ca dacă aveți 1 mg/l de clor în apă, după 40 de minute vor fi 0,5 mg/l iar după 80 de minute 0,25 mg/l și asa mai departe până când aproape tot clorul este consumat prin fotoliză. Dacă adăugați ACO în apă, acesta acționează ca o protecție împotriva soarelui: apa va părea albastră, însă lumina UV va penetra cu mai mare dificultate apa, și prin urmare timpul de înjumătățire al clorului va crește la aproximativ 90/120 de minute.

Din grafic reiese că hipoclorosul (clorul liber) este absorbit puternic la aproximativ 275 nm lungime de undă a luminii UV; energia oxidează clorul liber înapoi în clor, acest lucru fiind numit fotoliză, și are loc la lumina solară și la lumina UV de presiune medie. Fotoliza formează de asemenea produși secundari toxici precum cloroformul și clorul cianogen; ACO ajută la reducerea acestor produși pentru a face piscinele private și cele publice mai sigure și mai curate.

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „ACO 20L”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *