DA-GEN – Oxidare Avansată

Sistemul DA-GEN controlează și monitorizează tratarea apei din piscina dumneavoastră și vă oferă:

 • Cea mai bună oxidare cu radicali liberi;
 • Dezinfectare sigură a apei, ecologică și la costuri scăzute;
 • Control complet al tratamentului apei și acces de la distanță prin modulul WiFi integrat;
 • Apă din piscină la calitatea apei potabile!

Vezi documentaţia PDF aici.

Cere ofertă

SKU: DA-GEN Categorie:

Descriere

DA-GEN – Generator Dryden Aqua

 

Oxidare Avansată

DA-GEN rezumat

 • Oxidarea anodică separă moleculele de apă în radicali liberi
 • Radicalii liberi sunt un oxidant extrem de eficient ce dezinfectează apa în câteva secunde
 • Fiindcă radicalii liberi de descompun repede, DA-GEN produce și cantități mici de clor pentru a garanta dezinfectarea reziduurilor
 • DA-GEN controlează și monitorizează tratarea apei din piscina dumneavoastră
 • În combinație cu DAISY, producem apă de piscină de calitatea apei potabile!

Apă din piscină de calitatea apei potabile!

 

Calitatea apei din piscine depinde de 4 elemente cheie:

 1. Hidraulica piscinei
 2. Floculare și filtrare (DAISY)
 3. Oxidare și controlul pH-ului
 4. Adaosul de apă proaspătă

1.  Hidraulica piscinei

Specialistul în piscine este responsabil pentru proiectarea corectă a hidraulicii piscinei. Cheia este garantarea fluxului complet și optim în întreaga piscină, utilizând suficiente jicloare și permițând circularea și schimbarea adecvată a apei. Schimbarea apei depinde de numărul de utilizatori și de temperatura apei. În general schimbarea ar trebui realizată la aproximativ 4-6 ore pentru piscinele private. În orice caz, volumul piscinei ar trebui să fie înnoit de cel puțin 3 ori pe zi. La temperaturi ridicate și/sau mulți utilizatori, frecvența schimbării apei trebuie crescută.

2.  Floculare și filtrare cu DAISY

Cele mai bune rezultate de filtrare se obțin cu DAISY (Sistemul Integrat Dryden Aqua). Cu o filtrare și floculare optime utilizând AFM®  și  APF, eliminăm sursa de nutrienți a bacteriilor și suprafața pe care ele se pot dezvolta.

 

A preveni mai degrabă decât a distruge!

Rezultat: Necesarul de oxidare este 50 până la 80% mai scăzut comparativ cu alte sisteme.

 

3. Dezinfectare și oxidare cu DA-GEN

Cei mai eficienți agenți de oxidare sunt așa numiții radicali liberi. Acești radicali ai oxigenului extrem de reactivi (OH și O) oxidează complet substanțele organice și, spre deosebire de clor, nu formează produși secundari nocivi ai dezinfectării (DBP). Dezinfectarea cu radicali OH este o oxidare avansată.

 

Puterea produșilor de reacție  DA-GEN
in eV
Radical hidroxil (OH•)2.86
Oxigen atomic (O•)2.42
Ozon (O3)2.07
Persulfat (K2S2O8)2.00
Percarbonat (2Na2CO3 · 3H2O2)1.80
Apă oxigenată (H2O2)1.78
Clor (Cl)1.36

 

Radicalii liberi au o viață foarte scurtă și se dezintegrează în câteva secunde. Se necesită astfel un oxidant mai stabil pentru a garanta dezinfectarea reziduurilor din piscină. Oxidantul cel mai potrivit pentru această sarcină este o cantitate mică de clor.

 

Generatorul nostru DA-GEN produce o cantitate mică de clor pe lângă radicalii liberi. Cu un sistem DAISY de mărime adecvată se necesită doar 0.1 mg / l de clor liber pentru a asigura dezinfectarea adecvată în piscinele  private.

Apa din piscine dezinfectată în acest mod are calitatea apei potabile – limpede și fără miros de clor!

    O privire asupra beneficiilor

 

Cum funcționează DA-GEN?

Pentru clivaj hidraulic al moleculelor de apă în radicali liberi și pentru producerea cantității adecvate de clor liber, se necesită apă cu o conductivitate anume. Conductivitatea depinde de cantitatea de minerale din apă (TDS).

 

Cu cât e mai slabă conductivitatea, cu atât se produc mai mulți radicali liberi și alți compuși de oxigen, și mai puțini atomi de clor. Fiindcă vrem să creștem producția de radicalilor liberi și să scădem producția de clor pentru dezinfectarea reziduurilor, menținem conductivitatea apei la cel mai scăzut nivel posibil. Cu o conductivitate de numai 1.0 – 1.5 mS, DA-GEN va produce suficienți radicali liberi precum și suficient clor pentru dezinfectarea reziduurilor.

 

În loc de a utiliza sare obișnuită (NaCl), recomandăm utilizarea Activatorului Dryden Aqua bazat pe clorură de magneziu (MgCl2). Activatorul nostru nu numai crește conductivitatea la nivelul dorit, ci și îmbunătățește filtrarea și ajută la îndepărtarea fosfaților din apă. Fosfații sunt necesari ca hrană pentru alge și bacterii. E nevoie de un singur kilogram de Activator DA-GEN pe metru cub de volum de apă din piscină. Această cantitate mică păstrează nivelele de clor sub 600ppm, limita de coroziune pentru oțelul inoxidabil V4A (316).

 

Pentru a gestiona în mod adecvat acest proces, DA-GEN trebuie utilizat întotdeauna împreună cu un control automat al clorului liber și al pH-ului. Doar astfel se poate asigura o dezinfectare adecvată cu un minim de clor liber de 0.1 mg/l.

 

Toate generatoarele DA-GEN sunt echipate cu un modul Wi-Fi, ce permite monitorizarea și supravegherea continuă a calității apei din piscină.

 

Ce diferență este între hidroliză și clorurare cu sare?

1.  Nivele scăzute de concentrație a clorului sub 600ppm => fără coroziune a oțelului inoxidabil V4A/316

Sistemele tradiționale de clorurare cu sare au nevoie de nivele ridicate de clorură de sodiu (NaCl) pentru a produce clor, de obicei între 3 – 5 kg de sare per m3 de volum al piscinei. Acest lucru conduce la concentrații ridicate de clor de 2000 până la 3000 ppm ce vor oxida chiar și oțelul de bună calitate. Acest lucru aplică în special în sistemele cu pH scăzut și nivele ridicate de clor.

2.  Control automat perfect pentru clorul liber și pH

Majoritatea sistemelor de clorurare cu sare nu sunt controlate automat, astfel nivelele de pH și de clor adesea sunt prea ridicate sau prea scăzute. Un pH neutru este foarte important pentru oxidarea eficientă și flocularea funcțională. De aceea recomandăm utilizarea DA-GEN întotdeauna în combinație cu controlul automat al pH-ului și al clorului liber. Doar acest lucru va garanta o apă din piscină de calitatea apei potabile: întotdeauna suficient – însă niciodată prea mult.

3.  Conductivitate scăzută => mai mulți radicali

DA-GEN este echipat cu electrozi special placați, monopolari. De aceea DA-GEN poate funcționa la nivele atât de scăzute de conductivitate în același timp producând cantități mari de radicali liberi.

4.  Întotdeauna în combinație cu DAISY

DAISY este singurul sistem ce va permite utilizarea generatorului DA-GEN în mod eficient asa cum a fost descris. Numai DAISY poate scădea necesarul de oxidare a unei piscine cu până la 80% și poate funcționa cu un clor liber rezidual de 0.1mg/l în piscine private.

 

DA-GEN plus DAISY = DAISY

DAISY este compus din 4 pași:

 1. Cea mai bună performanță de filtrare cu mediul de filtrare biorezistent AFM®: performanța AFM® este cel puțin de două ori mai bună decât a nisipului.
 2. APF și ZPM garantează cea mai bună coagulare și floculare. În combinație cu AFM® reușim îndepărtarea particulelor de până la 0.1 microni. Nu tot ceea ce este filtrat trebuie să fie și oxidat.
 3. Îmbunătățirea puterii de dezinfectare a soarelui: ACO generează radicali liberi utilizând lumina naturală UV a soarelui. Astfel reduce și mai mult necesarul de clor. În plus. ACO protejează clorul de foto-oxidarea solară, prelungind timpul de înjumătățire al clorului de 4 ori.
 4. Oxidare avansată cu DA-GEN: Dezinfectare cu radicali liberi și un minim de clor liber pentru dezinfectarea reziduurilor.

 

DA-GEN + Dryden DAISY® = DAISY+

 

S-ar putea să-ți placă și…